Project R!vert

BOEIENDE CONTRASTEN

Wonen met frontaal en open zicht op de Schelde, het is een voorrecht dat slechts aan weinigen gegeven is. ‘t Eilandje neemt een unieke plaats in het Antwerpse stadsbeeld in. Het is een boeiende plek van contrasten. Totale rust gaat er hand in hand met de drukte van een creatieve en artistieke hotspot. De vibe van een grote metropool wordt hier afgewisseld met de gezellige kleinschaligheid van een provinciestadje.

U bevindt zich hier bovendien op de dokken, waar jachten en zeilboten rustig afmeren in de beschutting van de jachthaven. Beschouw het als uw persoonlijke uitvalshaven vanwaar u op elk moment even kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag. Professionele inspiratie en vakantiegevoel wisselen er af als eb en vloed.

 

VAKANTIEGEVOEL

Net als veel andere grote wereldsteden die aan het water gelegen zijn, heerst hier een gezellig drukke sfeer. Tezelfdertijd roept Antwerpen onwillekeurig een relaxt gevoel van vakantie en ontspanning op, van onthaasting zelfs. Omwille van de vele bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis is Antwerpen een geliefkoosde bestemming voor toeristen op zoek naar meerwaarde.

 

EEN PLAATS MET GESCHIEDENIS

Van hieruit vertrokken onverschrokken handelsmissies naar verre, onbekende gebieden. In de aanloop naar de Gouden Eeuw leidde dit tot de grote rijkdom van de stad. Later had de Red Star Line hier haar vaste stek. Vanaf 1800 vertrokken er ruim 2 miljoen mensen, op zoek naar een betere toekomst in de Verenigde Staten, Canada of Argentinië.

Grote kunstenaars en wetenschappers kwamen hun dromen en ideeën voeden aan het water en de kaaien. Het oeuvre van Rubens, Jordaens, Teniers, van Dyck ... werd vast en zeker beïnvloed door de mystieke sfeer die toen al rond de dokken hing. Wetenschappers zoals Dodoens, Vesalius en Mercator maakten hier ooit hun geesten leeg ...

In de wijk Oude Dokken zijn verschillende gebouwen, dokranden en bruggen historisch beschermd. Daarnaast heeft de stad heel wat pakhuizen en gebouwen als beeldbepalend bestempeld met de bedoeling ze te bewaren en een nieuwe bestemming te geven. Het Sint- Felixpakhuis dat nu een trendy restaurant herbergt, is slechts één van de vele voorbeelden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan